10 must-have gratis Windows Phone-apps

10 must-have gratis Windows Phone-apps

Als je een nieuwe Windows Phone hebt, ben je vast benieuwd naar alles wat de Windows Phone Store inmiddels allemaal te bieden heeft. Smartphone.nl heeft de 10 gratis Windows Phone-apps voor je opgesomd die je niet mag missen in je zoektocht.

1. WhatsApp Messenger

whatsappWhatsApp is een echte inkopper. Welke smartphone-gebruiker heeft anno 2013 nou nog nooit gebruik gemaakt van de zeer voordelige gratis messaging-dienst? Via WhatsApp sta je in contact met al je vrienden en familie, en kun je ze foto's filmpjes, geluidjesfragmenten en zelfs je locatie opsturen. Een must voor iedere smartphone. Let op: je betaalt wel 89 eurocent per jaar.

Download WhatsApp Messenger (gratis)

2. Facebook

facebookEigenlijk is Facebook een inkopper van de buitencategorie, maar de Windows Phone-app van Facebook is dan ook flink verbeterd het laatste jaar, waardoor de app zeker een plekje tussen je lives tiles verdient. De app houdt je altijd op de hoogte van al je Facebook-updates, in hoeverre jij dat overigens wilt. Notificaties zijn uit te zetten,wat eventueel erg handig is.

Download Facebook (gratis)

3. 9292

92929292 is dé app die je wilt hebben als je weleens de bus, metro of trein pakt. 9292 denkt de hele reis voor je uit en stuurt je eigenlijk nooit op het verkeerde pad. Reizen die je vaak onderneemt, zijn bovendien op te slaan, waardoor je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren.

De reisplanner van NS zelf is er helaas nog niet voor WP8.

Download 9292 (gratis)

4. Google Maps

mapsGoogle Maps is en blijft de beste app als je even snel wilt weten waar je bent en waar je moet zijn. De speciale auto's van Google rijden inmiddels over de hele wereld voor de meest accurate StreetView-foto's, de satellietfoto's bedekken de hele planeet en het kleinste straatje is terug te vinden. Google is nog steeds de koning op het gebied van kaarten en zal dat voorlopig nog wel even blijven.

Download Google Maps (gratis)

5. Buienradar.nl

buienalarmMet Buienradar.nl weet je altijd hoe het weer er op dit moment voorstaat en hoe het er de komende uren en dagen uit gaat zien. Hier zijn natuurlijk veel meer apps voor te vinden, maar Buienradar is heer en meester op dit gebied. De app kan je bovendien een alert geven als je een bui voor wilt zijn en biedt ook op zijn live tile handige actuele informatie.

Download Buienradar.nl (gratis)

6. NU.nl

nunlNU.nl is de meest complete app als je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws dat er is. De app heeft voor iedere soort nieuws wel een eigen rubriek en kan je via push-notficaties op de hoogte houden van brekend nieuws.

Dit kan de NOS overigens ook, maar die app bespreekt een iets minder breed spectrum aan nieuws.

Download NU (gratis)

7. Skype

skypeDe Skype-app voor Windows Phone ziet er om te beginnen prachtig uit en is de ideale manier om in contact te blijven met al je Microsoft Account- en Outlook-contacten. De app laat je (video)chatten en bellen over het internet en past met zijn design perfect in de rest van het uiterlijk van Windows Phone. Een aanrader die je moet hebben dus.

Download Skype (gratis)

8. Twitter

twitterTwitter wordt steeds populairder onder jongeren en is daarom een must als je lid bent van dit sociale netwerk. De app houdt je dan prima op de hoogte van nieuwe tweets, mentions en privéberichten op het Twitter-netwerk. Het uiterlijk van de app is bovendien karakteristiek voor Twitter en pas toch goed bij de rest van het Windows Phone-besturingssysteem.

Download Twitter (gratis)

9. YouTube

youtubeIedereen kent YouTube. Grappige filmpjes en handige instructievideo's zijn met deze app altijd direct bij de hand. We hoeven eigenlijk helemaal niet uit te leggen wat YouTube is, nemen we aan. De app is echter wel een must in deze lijst. Er is namelijk geen ander kanaal dat net zoveel vermaak kan bieden bij een paar dode minuten.

Download YouTube (gratis)

10. Uitzending Gemist

npoMet Uitzending Gemist hoef je geen programma, serie of film die is uitgezonden op de Nederlandse Publiek Omroep te missen. Het is ook een erg handige gratis Windows Phone-app als je gewoon even niets te doen hebt. Er is immers altijd wel wat te kijken van de vorige dag, of een interessante documentaire op te duiken.

Download Uitzending Gemist (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel