4 gratis to do apps om takenlijstjes met je smartphone te maken

4 gratis to do apps om takenlijstjes met je smartphone te maken

We maken allemaal wel eens lijstjes voor bepaalde taken, boodschappen, cadeaus of andere zaken die niet vergeten mogen worden. Deze 4 to do apps maken het opstellen van digitale takenlijstjes doodsimpel.

1. Evernote

Evernote to do appEvernote fungeert als jouw digitale brein op je smartphone of tablet. Je kunt er allerhande zaken mee vastleggen, zoals ideeën en klussen die je nog wilt uitvoeren en interessante quotes die je bent tegengekomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vastleggen in Evernote. De app ondersteunt tekst, foto's en geluidsopnames en synchroniseert met Mac, Windows en de cloud. Naast de apps en website bestaat er ook een browser-extensie voor Evernote.

Download Evernote voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

2. Google Keep

Google Keep to do appGoogle Keep is Googles alternatief voor Evernote en beschikbaar op Android en als extensie voor Chrome. Met Keep maak je snel even een digitale notitie of een lijstje met taken, die vervolgens automatisch wordt opgeslagen op Google Drive. Voor de overzichtelijkheid kun je ze voorzien van een kleurtje, archiveren of wissen zodra ze niet langer nodig zijn. Keep biedt daarnaast de mogelijkheid gesproken teksten om te zetten naar memo's. De meegeleverde widget laat je direct vanaf het startscherm ideeën noteren en foto's opslaan. Simpel, effectief en bovendien gratis!

Download Google Keep voor Android (gratis)

3. Todoist

Todoist to do appTodoist laat je taken ordenen in projecten en voorzien van labels. De app is geschikt voor professionele gebruikers, aangezien je onder elke taak meerdere subtaken kunt hangen. Deze onderscheid je vervolgens weer van elkaar door ze één van de 22 beschikbare kleuren te geven. Kies bijvoorbeeld rood voor de belangrijkste taken en groen voor projecten die juist al zijn afgerond. Met een account van Todoist is het mogelijk alle gegevens te synchroniseren voor gebruik op andere apparaten. De app is simpel in gebruik, maar bijzonder krachtig.

Download Todoist voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

4. Wunderlist

Wunderlist to do appWunderlist blinkt uit in het aantal apparaten dat de app ondersteunt. Je kunt lijstjes met taken en herinneringen aanmaken en synchroniseren met je desktop, tablet of smartphone. Daarnaast kun je met andere gebruikers samenwerken en lijstjes beheren. De interface van de to do app is simpel, snel en ook het synchroniseren werkt vlot. Met de Pro-versie voeg je daarnaast commentaar toe, geef je feedback en deel je allerhande bestanden (waaronder presentaties en powerpoints) met medegebruikers. Ook handig is de optie om taken te delegeren.

Download Wunderlist voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel