4 handige apps voor hotels boeken

4 handige apps voor hotels boeken

Het is weer zomer: tijd voor vakanties boeken, dagtripjes naar verre familie maken, en rond rennende vrije kinderen. Genoeg voer voor handige lijstjes dus. Smartphone.nl trapt af met vier handige apps voor hotels boeken.

1. Booking.com

BookingcomDe naam zegt het al: in Booking.com draait het vooral om hotels boeken. Deze app (en bijbehorende website) bevat maar liefst 310.000 accommodaties om uit te kiezen, in 180 verschillende landen. Bijna iedere accommodatie is voorzien van handige foto's en via filters kom je alleen op de resultaten uit die jij wilt hebben. Maar liefst 19 miljoen gebruikersbeoordelingen geven daarnaast aan waar je beter wel of niet kunt zitten. Een onmisbare app.

Download Booking.com voor Android, iPhone en Windows Phone (gratis)

2. VakantieVeilingen.nl

VakantieVeilingenMet VakantieVeilingen – wederom een bekende website – kun je bieden op vakanties die jou leuk lijken. Hier zijn meestal geen exotische oorden bij te vinden, maar voor een tripje naar Parijs of Praag zit je vaak goed bij deze app. Via handige push-notificaties word je bovendien op de hoogte gehouden van veilingen waaraan je deelneemt. Het is alleen niet de meest relaxte manier om aan je vakantie te komen natuurlijk.

Download VakantieVeilingen.nl voor Android en iPhone (gratis)

3. TripAdvisor

TripAdvisorTripAdvisor bevat meer dan alleen hotels. De app heeft ook een database die vol zit met restaurants en andere toeristische activiteiten. De app weergeeft alle informatie daarnaast op een overzichtelijke manier, zodat je je niet meteen verloren volt in een bos vol van mogelijkheden. Met enkele andere apps van hetzelfde bedrijf kun je ook nog eens een plek in het vliegtuig bekijken en reserveren en kaarten downloaden voor offline gebruik.

Download TripAdvisor voor Android, iPhone en Windows Phone (gratis)

4. Airbnb

AirbnbVoor de avonturiers onder ons is er ook nog Airbnb, waarmee je geen reguliere hotelkamers kunt vinden, maar kamers, appartementen of huisjes die particulieren aan je willen verhuren. In de app kunnen deze verhuurders hun verhaal doen en natuurlijk foto's plaatsen van hun stekje. Via de app kun je snel contact leggen en eventueel een reservering maken. Maar, uiteindelijk weet je natuurlijk nooit zeker of je op een fatsoenlijke plek terechtkomt.

Download Airbnb voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel