5 apps voor fietsroutes

5 apps voor fietsroutes

Nederlanders fietsen graag. Het is daarom niet verwonderlijk dat er veel Nederlandstalige apps te vinden zijn die de fijnste routes voor je stalen ros uitstippelen. Hier vind je de vijf beste apps voor fietsroutes.

1. Fietsen 123

fietsen123Met deze Android- en iPhone-app kun meer dan honderd fietsroutes selecteren en volgen via de zogeheten knooppunten die in Nederland langs de weg staan aangegeven. Dit kan via een routebeschrijving of overzichtelijke kaart, die helaas niet je locatie bijhoudt. Dit gebeurt wel in een andere weergaven van de app, waarin je kunt zien of zaken als een fietsenmaker of horecagelegenheid in de buurt zijn. Fietsen 123 biedt verder reguliere nieuwsberichten en is volledig gratis.

Download voor Android en iPhone (gratis)

2. Fietsknoop

unnamed (1)Fietsknoop is een app voor fietsroutes die je zelf je route laat bepalen via die eerdergenoemde knooppunten. Deze zijn vervolgens op te slaan, zodat je ze nog eens kunt rijden als ze bevallen. De app biedt net als Fiets 123 ondersteuning voor handige locaties in de buurt en laat je ook de weersverwachting van het KNMI zien. Voor BlackBerry- en Windows Phone 8-gebruikers is er alleen een mobiele site.

Download voor Android en iPhone (gratis)

3. Natuurroutes van Natuurmonumenten

natuurroutesDeze app biedt niet alleen fietsroutes, maar laat je ook wandelen en alle bezoekerscentra van Natuurmonumenten in Nederland zien. Jij wilt echter de leukste fietsroutes hebben en die functie zit op een erg fijne manier in de app. Natuurroutes begeleidt je met de gps-functie van je smartphone van het begin naar het eind van de gekozen fietsroute. Hierbij is ook extra ingesproken informatie over de te passeren bezienswaardigheden te horen.

Download voor Android en iPhone (gratis)

4. Fietsen (ANWB)

natuurroutesVoor de app Fietsen zul je geld moeten neerleggen, maar je krijgt er veel handige functies voor terug. Zo is het in deze app niet alleen mogelijk om van knooppunt naar knooppunt een route uit te stippelen: geef simpelweg aan hoe ver je wilt gaan of wat je eindpunt moet zijn en Fietsen van ANWB stelt zelf een route voor. Kant en klare routes zijn ook te kopen. Je krijgt er twaalf van ANWB en iedere route die je erbij wilt kopen, kost 1,59 euro. De app houdt net als Natuurroutes bij waar je bent, zodat je nooit verdwaalt.

Download voor iPhone (€4,49)

5. Bordje Weg

bordjewegMet Bordje Weg kun je als fietsfanaat een melding doen van een missend of beschadigd knooppunt. Dit is immers vervelend voor toekomstige passanten die hierdoor misschien een afslag missen, en zo opeens in Gelderland uitkomen als ze op weg naar Utrecht zijn. Veel meer kan de app niet, maar het is natuurlijk een vriendelijke dienst richting je medefietsers om deze app tijdens je ritjes bij de hand te houden.

Download voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel