Carmageddon: omstreden racegame beschikbaar voor Android

Carmageddon: omstreden racegame beschikbaar voor Android

Na een succesvolle campagne op het crowdfundingplatform Kickstarter is ontwikkelaar Stainless Games er eindelijk in geslaagd om Carmageddon voor Android uit te brengen. De gewelddadige en omstreden pc-game uit 1997, die een jaar later in veel landen verboden werd, is voor 1,79 euro in de Google Play Store te downloaden.

In Carmageddon gaat het erom zoveel mogelijk voetgangers (of koeien!) omver te rijden. Je bent ook bezig met racen, maar dat is vaak een bijzaak. Door de nadruk op het doden van voetgangers werd de game in veel landen verboden.

Ook waren er landen waar de game wel werd toegestaan, maar wel met één voorwaarde: er mocht geen rood bloed zichtbaar zijn. In Duitsland leidde dat tot een spel met groen bloed.

De game is tot op de dag van vandaag mateloos populair. De makers van Carmageddon hadden 400.000 dollar nodig om de Android-game te kunnen maken maar haalden uiteindelijk 600.000 dollar op. Daarnaast heeft de game een cultstatus gekregen.

Spelers racen in de game niet alleen op asfalt, maar ook op sportvelden en andere locaties waar veel voetgangers te vinden zijn. Want hoe meer mensen je omver rijdt, hoe hoger je score.

Download Carmageddon voor Android (€1,79)

Via: AndroidPlanet

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel