Bereid je goed voor op Koningsdag met deze 5 apps

Bereid je goed voor op Koningsdag met deze 5 apps

Ook dit jaar mogen de oranje slingers en hoedjes uit de kast worden gehaald voor de verjaardag van koning Willem-Alexander. Smartphone.nl zet de 5 beste Koningsdag-apps voor je op een rijtje.

1. Koningsdag 2016

koningsdag-appsGebrek aan inspiratie dit jaar? De Koningsdag 2016-app geeft je een overzicht van alle toffe evenementen in Nederland. Van festivals tot vrijmarkten: in deze app is het allemaal te vinden, inclusief aanvullende informatie zoals toegangseisen en locatie. Ook houdt de Koningsdag-app je op de hoogte van het laatste nieuws rondom het koninklijk echtpaar.

Koningsdag 2016 is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

2. Periscope

Koningsdag-apps PeriscopeMet Periscope kun je een eigen livestreamkanaal opzetten. Deze kun je delen via Twitter, zodat je volgers op de hoogte zijn van al je festiviteiten. Wanneer je stream veel geliked wordt, stijgt deze in de hitlijsten. Wie weet word je nog herkend door andere Periscope-gebruikers op een evenement.

Periscope is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

3. Buienradar

Buienradar Koningsdag-appsKoningsdag dit jaar wordt volgens de laatste weersvoorspellingen erg nat. Des te handiger om de officiële Buienradar-app op zak te hebben. De app voorziet je van actuele weersinformatie en betrouwbare verwachtingen, die worden weergegeven in een overzichtelijk menu. Zo weet je precies wanneer de buien jouw kant op komen.

Buienradar is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

4. Shazam

Koningsdag-apps ShazamOp Koningsdag word je overladen met de grootste Nederlandse dj’s en artiesten. Het is dan ook aan te raden om Shazam bij de hand te hebben, waardoor je er snel achterkomt welk nummer gedraaid wordt. Druk in het homescherm van Shazam op de knop in het midden. Als het liedje goed hoorbaar is, toont de app binnen enkele seconden de naam, artiest en achtergrondinformatie van het nummer.

Shazam is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

5. Zoek mijn Vrienden

Zoek mijn vrienden Koningsdag-appsOp een festival komt het wel eens voor dat je vrienden je uit het oog verliezen of andersom. De app Zoek mijn Vrienden zorgt ervoor dat dit probleem tot de verleden tijd behoort. Door met z’n allen de app te downloaden en elkaar toe te voegen, weet je precies waar iedereen uithangt. Dat noem je nog eens goed voorbereid Koningsdag ingaan!

Zoek mijn Vrienden is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.

Geschreven door Jarno Stinissen

Student HBO Communicatie te Eindhoven. Schrijft graag over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van mobiele devices. Verder een voetbalfanaat in hart en nieren. Gaat niet de deur uit zonder muziek op zak te hebben.