4 dingen die je moet weten over Pokémon GO

4 dingen die je moet weten over Pokémon GO

Pokémon GO is een enorme hit. Hoewel het spel officieel nog niet beschikbaar is in Nederland, gaan mensen al de deur uit om op straat Pokémon te vangen. Maar wat maakt het spel zo leuk?

1. Pokémon vangen in augmented reality

In Pokémon GO ga je de echte wereld in om de ultieme Pokémon-trainer dit worden. Dit doe je door rond te lopen en de beesten die je onderweg tegenkomt te vangen. Je smartphone trilt wanneer er een beestje in de buurt is, waarna je een Pokéball moet gooien om het te vangen. Omdat ontwikkelaar Niantic augmented reality gebruikt, worden Pokémon in de echte wereld geplaatst. Dit betekent dat je ze overal kunt tegenkomen: op het werk, in je huiskamer en midden in de stad.

pokemon go

2. PokéStops, Gyms en teams

Bezienswaardigheden in de echte wereld hebben in Pokémon GO een bepaalde functie. Zo fungeert een gemeentehuis bijvoorbeeld als PokéStop, waar je nieuwe Pokéballs en andere voorwerpen kunt ophalen. De ballen speel je ook vrij door te levelen, wat je weer doet door zoveel mogelijk Pokémon te vangen.

Ook kom je Pokémon Gyms tegen, die door jou veroverd kunnen worden, maar ook door andere spelers in de buurt. Je kunt je aansluiten bij teams, waarmee je samen strijdt voor de gym om zo je Pokémon weer sterker te maken.

3. Updates

Hoewel Pokémon GO al goed in elkaar steekt en velen uren aan spelplezier biedt, wordt de game de komende tijd nog uitgebreid via updates. Ontwikkelaar Niantic heeft al bekendgemaakt dat het mogelijk wordt om Pokémon te ruilen met andere spelers. Dat maakt de game een stukje socialer; je gaat dan eerder met andere mensen op pad, omdat je elkaar beter kunt helpen.

4. Pokémon GO downloaden

Pokémon GO downloaden voor Android

Als gezegd is Pokémon GO nog niet officieel beschikbaar in Nederland. Toch is het vrij simpel om de game alsnog op je Android-toestel of iPhone te downloaden. Android-gebruikers kunnen via onderstaande link het apk-bestand binnenhalen. Instructies vind je in onze tip hoe je apk-bestanden op je Android-toestel installeert. Zorg er overigens wel voor dat je het juiste Pokémon GO APK-bestand downloadt.

Download Pokémon GO via APK Mirror (gratis)

Pokémon GO downloaden voor iOS

Op zustersite iPhoned lees je hoe Pokémon GO installeren op je iPhone in zijn werk gaat. In de eerste Pokémon GO-update voor iOS werden problemen met Google-accounts opgelost. De app vroeg om onnodig veel rechten, waardoor het leek dat hij je e-mail en andere informatie kon inkijken. De update zorgt er ook voor dat de game sneller werkt en stabieler is.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel