32GB-versie van de Nexus 5 volgende maand beschikbaar in Nederland

32GB-versie van de Nexus 5 volgende maand beschikbaar in Nederland

De Nexus 5, die nieuwste Google-telefoon die werd ontwikkeld door LG, is vanaf volgende maand ook verkrijgbaar met 32GB opslaggeheugen in Nederland. Dit hebben enkele retailers en ook LG zelf vandaag bevestigd.

Nexus 5 ook met 32GB geheugen

Nexus 5Voorheen was de Nexus 5 alleen beschikbaar in een versie met 16GB, wat voor veel consumenten de reden was om de telefoon niet te kopen. Het geheugen van de Nexus 5 is immers niet uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Na activatie blijft er nog circa 12GB aan vrije ruimte voor de gebruiker over.

De 32GB-versie van de Nexus 5 krijgt een adviesprijs van 459 euro. Dat is 60 euro meer dat het prijskaartje waarmee de 16GB-versie verscheen. De upgrade is echter de moeite waard, zeker als je al je muziek, apps en video's op je toestel wilt bewaren. De Nexus 5 is sinds november vorig jaar in Nederland verkrijgbaar en is de eerste Nexus-smartphone die officieel in Nederland wordt verkocht.

Specificaties Nexus 5

De Nexus 5 is een high-end smartphone met een fijn prijskaartje die is voorzien van de laatste versie van Android 4.4 (Kitkat). Het topmodel is beschikbaar in zwart en wit, uitgerust met een 4,95 inch-scherm (1080×1920 pixels), 2GB werkgeheugen en dus 16GB of 32GB opslaggeheugen.

De 2300 mAh-accu van de telefoon staat garant voor een beltijd van 17 uur en de 8-megapixel-camera beschikt over beeldstabilisatie en de optie om in 1080p te filmen. De Nexus 5 meet verder 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook vinden we op het toestel 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel