7digital komt met muziekwinkel voor Firefox OS

7digital komt met muziekwinkel voor Firefox OS

Dinsdag verscheen het eerste Firefox-toestel in de Europese winkelrekken; woensdag is de eerste online muziekwinkel voor Firefox OS geopend.

Dankzij 7digital kan Firefox OS op dit vlak nu dus de concurrentie aangaan met besturingssystemen als iOS, dat met iTunes muziekbestanden aanbiedt. De 7digital Music Store is nu wereldwijd te raadplegen in de Firefox Marketplace.

In deze Music Store zijn maar liefst 25 miljoen nummers te vinden, die je even kunt beluisteren voordat je ze koopt. Nummers die je op je Firefox OS-toestel koopt, kun je bovendien weer via de website downloaden. De rechtenvrije mp3-bestanden zijn hierdoor aan geen bepaald platform gebonden.

7digitals Music Store is eveneens als app beschikbaar op Android, iOS, BlackBerry en Windows Phone. Er zijn dus weinig (mobiele) platformen te bedenken waarop je je aankopen niet naderhand nogmaals kunt binnenhalen.

Muziekwinkel voor Firefox OS kan snel groeien

Firefox OSDe Music Store van 7digital heeft de potentie om snel te groeien op Firefox OS. Het mobiele besturingssysteem werkt namelijk met op het web gebaseerde apps (html5). Deze zijn sneller te maken en makkelijker over te zetten naar andere platformen, maar een html5-versie van een concurrent als Spotify bestaat nog lang niet.

7digital verzorgt momenteel ook al de Music Hub van de Samsung Galaxy S4. Het bedrijft werkt tevens samen met Acer, HP, Pure, Shazam, Ubuntu en de Amerikaanse tak van T-Mobile. Niet de minste bedrijven.

Bron: The Next Web

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel