Afbeelding van onaangekondigde BlackBerry A10 duikt op

Afbeelding van onaangekondigde BlackBerry A10 duikt op

Er zijn een afbeelding en screenshot online verschenen van de nog onaangekondigde BlackBerry A10. Het toestel heeft een groot scherm van maar liefst 5 inch.

Veel meer is er nog niet over het toestel bekend dat wellicht in het najaar van 2013 verschijnt. Het scherm van de BlackBerry A10 is vrij groot voor BlackBerry-begrippen. Vlaggenschip BlackBerry Z10 heeft bijvoorbeeld slechts een scherm van 4,2 inch, wat ook niet bepaald klein is.

blackberry-a10-aristo-1De op de foto getoonde smartphone heeft aan de onderkant een andere kleur dan de rest van de behuizing, net als bij de BlackBerry Z10. De randen rondom het scherm zijn wel smaller en hij lijkt iets meer afgeronde hoeken te hebben.

BlackBerry A10-scherm niet full-hd

Volgens website BGR heeft het 5 inch-amoled-scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels met een schermverhouding van 16:9. Dit is de standaard beeldverhouding van hd-schermen. Verder zou het toestel een dualcore-processor huisvesten en een aparte gpu.

Een vermeend screesnhot van het toestel geeft daarnaast aan dat de BlackBerry A10 draait op BlackBerry 10.2, een update voor BlackBerry OS waarvan nog niet bekend is wanneer hij is te downloaden. De BlackBerry A10 draagt de codenaam ‘Aristo', als we het screenshot mogen geloven.

BlackBerry heeft donderdag nog bekendgemaakt dat de relatief goedkope BlackBerry Q5 vanaf 22 juli in de Nederlandse winkels ligt. Voorlopig zitten BlackBerry-fans wat betreft nieuwe toestellen dus vrij goed.

blackberry a10

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel