Amazon: er komt geen gratis Amazon-smartphone dit jaar

Amazon: er komt geen gratis Amazon-smartphone dit jaar

Zaterdag schreven we nog dat Amazon met een gratis Kindle Phone wilde komen. Amazon heeft het bestaan en de komst van een gratis Amazon-smartphone echter stellig ontkend. 

Een Amazon-smartphone komt er dus zeker niet in 2013, en in een reactie heeft de populaire webshop ook laten weten dat er nooit een gratis Kindle Phone zal komen. Het gerucht dat dit wel zou gebeuren was afkomstig van enkele Wall Street Journal-journalisten.

kindle fireAmazon zou zijn geld met een gratis smartphone volgens die journalisten vrij gemakkelijk kunnen terugverdienen door het aanbieden van verschillende diensten, zoals het verkopen boeken en films, apps uit de eigen app-winkel en via een eigen online opslagdienst.

Hetzelfde doet Amazon namelijk met zijn tablet genaamd Kindle Fire. Deze is echter eveneens niet gratis, alleen vrij goedkoop verkrijgbaar. Het is dus nog steeds goed mogelijk dat Amazon volgend jaar of later met een Amazon-smartphone komt die een vergelijkbaar concept toepast.

In China is het al gebruikelijk om goedkope smartphones uit te brengen die als het ware worden gefinancierd door extra diensten. Xiaomi brengt bijvoorbeeld high-end toestellen uit voor verrassend lage bedragen. Dit verlies wordt vervolgens terugverdiend met de winst uit al deze extra diensten.

Via: Pocket-lint

 

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel