5 zaken die je moet je weten over de Amazon Fire Phone

5 zaken die je moet je weten over de Amazon Fire Phone

Afgelopen nacht heeft Amazon de Fire Phone onthuld, een smartphone die draait op een aangepaste versie van Android (Fire OS, zonder Google Play) en die middels vier camera's het hoofd van de gebruiker in de gaten houdt om zo een 3D-scherm te simuleren.

1. De Fire Phone kan 3D simuleren

Amazon Fire PhoneDe Fire Phone kan op die manier bijvoorbeeld diepte tonen bij navigatie-apps of games. Hiervoor heeft het toestel vier normale en vier infraroodcamera's tot zijn beschikking.

2. Android, maar dan anders

Hoewel de Fire Phone op Android draait, heeft Amazon het toestel flink onder handen genomen. Zo zijn apps alleen via Amazon te downloaden en aan te schaffen. De smartphone is verder voorzien van een 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie, een 2,2GHz-quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Gorilla Glas-platen aan de voor en achterkant zorgen, in combinatie met het frame van rubber, voor een solide behuizing.

3. Firefly herkent objecten en geluiden

Fire PhoneWil je foto's nemen met de Fire Phone dan heb je daarvoor een 13 megapixel-camera tot je beschikking met optische beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat je scherpe foto's schiet, zelfs als er weinig ligt beschikbaar is. Een toffe feature van de smartphone is FireFly. Dankzij deze functie, die je start middels een knop aan de zijkant, kan de Fire Phone miljoenen objecten herkennen en er informatie over tonen. Daarnaast kun je de feature gebruiken voor film-, muziek- en kunstherkenning.

4. Veel handige diensten en features

Gebruikers van de FirePhone hebben onbeperkte cloudopslagruimte voor bijvoorbeeld het bewaren van foto's. Daarnaast zijn er diverse Amazon-diensten geïntegreerd voor streaming video en muziek. Dankzij de hulpdienst MayDay kunnen gebruikers op elk moment snel contact opnemen met iemand van de klantenservice van Amazon.

5. Alleen in de VS

Enthousiast geworden? Dan heb je voorlopig helaas pech, aangezien het toestel alleen in de VS verkrijgbaar is voor een prijs 199 dollar in combinatie met een tweejarig abonnement. Omgerekend naar euro's zou de Fire Phone in ons land los zo'n 700 euro kosten; een flink bedrag, maar daarvoor krijg je wel een smartphone met unieke features.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel