América Móvil wil alle aandelen van KPN kopen

América Móvil wil alle aandelen van KPN kopen

De Mexicaanse telecomgrootmacht América Móvil heeft een vijandig bod uitgebracht op alle aandelen van KPN.

Het bedrijf van multimiljardair Carlos Slim heeft hiervoor een bod van 2,40 euro per aandeel uitgebracht, zo meldt het persbureau Bloomberg vrijdag. Donderdagavond waren de aandelen van KPN circa 2 euro waard bij het sluiten van de beurs.

In totaal zijn er momenteel ongeveer 4,25 miljard KPN-aandelen in omloop op dit moment. América Móvil heeft inmiddels al een belang van bijna 30 procent in KPN. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een vijandig bod, omdat KPN en Américá Móvil anders wel in samenwerking een persbericht hadden uitgebracht.

Duitse KPN-tak E-Plus reden voor vijandigheid

KPNOnlangs werd de afspraak tussen KPN en het telecombedrijf van Slim waarbij werd afgesproken om zijn belang niet voorbij de 30 procent uit te breiden beëindigd. Dit gebeurde nadat KPN zijn Duitse tak E-Plus wilde verkopen aan het spaanse Telefónica, iets waar América Móvil kennelijk niet echt blij mee is.

De Autoriteit Financiële Markten moet het bod van het Mexicaanse telecombedrijf nog goedkeuren. Dat is waarschijnlijk in september gebeurd, en dan pas is het bod officieel. Als América Móvil er dan voor kiest om direct naar alle aandeelhouders te stappen, blijft er sprake van een vijandig bod en eventueel een vijandige overname. KPN kan natuurlijk ook in overleg gaan met de Mexicaanse partij.

Hierbij moet wel rekening worden gehouden met het feit dat América Móvil al bijna 30 procent van de aandelen bezit. Als KPN dus niet met andere kandidaten op de proppen komt en de Mexicanen 20 procent van de aandeelhouders weet over te halen, is KPN dus voor het merendeel in Mexicaanse handen voortaan.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel