‘Android Lollipop voor bestaande Nexus-toestellen komt iets later’

‘Android Lollipop voor bestaande Nexus-toestellen komt iets later’

De update naar Android Lollipop voor bestaande Nexus-toestellen als de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 stond aanvankelijk voor deze week gepland, maar gebruikers moeten nog even wachten. De Nexus-toestellen krijgen de Android Lollipop-update waarschijnlijk pas 12 november.

Dit meldt Artem Russakovskii, oprichter van tech-site AndroidPolice, na een tip van een anonieme bron. De reden van het uitstel zou het feit zijn dat Google nog enkele bugs wilt verhelpen, voordat de update officieel wordt uitgerold.

Meer over Android Lollipop

Android Lollipop-updateAndroid Lollipop is de grootste update voor Googles mobiele besturingssysteem sinds Ice Cream Sandwich, dat in 2011 uitkwam. De update geeft Android een geheel nieuwe look door het zogenoemde Material Design en staat verder bol van nieuwe functionaliteiten.

Lollipop is simpeler en intuïtiever dan zijn voorganger en maakt veel gebruik van 3D-effecten, naadloze overgangen en schaduwen. Hierdoor ziet het besturingssysteem er een stuk frisser uit. Daarnaast is het toetsenbord volledig vernieuwd, zijn de instellingen sneller bereikbaar en is er een niet storen-optie ingebouwd. Tot slot zijn notificaties beter op de gebruiker afgestemd en is Android Lollipop een stuk energiezuiniger. Dankzij Project Volta wordt de batterijduur van je toestel aanzienlijk verbeterd.

Weten wanneer wordt jouw toestel bijgewerkt? Check het Android Lollipop update-overzicht bij onze collega's van AndroidPlanet!

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel