Dit moet je weten over de nieuwe Android N-bètaversie

Dit moet je weten over de nieuwe Android N-bètaversie

Google heeft op Google I/O enkele nieuwe features van Android N getoond. De nieuwe Android N-bètaversie geeft ons een voorproefje van wat we mogen verwachten van het besturingssysteem.

Android N bètaversie

Een belangrijke vernieuwing in de nieuwe Android N bètaversie is de VR-modus. Het besturingssysteem is hierdoor beter afgesteld op alles wat met virtual reality te maken heeft op je smartphone. Op Lenovo en Sony na ondersteunen alle grote merken de virtual reality-modus.

Ook is er flink geïnvesteerd in de snelheid van Android N. In de nieuwste bètaversie kunnen applicaties tot 75 procent sneller installeren, nemen deze bijna de helft minder aan opslagruimte in beslag en werken applicaties energiezuiniger.

Android N Developer Preview 3

De features van oudere bètaversies zijn geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de splitscreenmodus, waardoor je twee apps naast elkaar kunt draaien. Daarnaast beschikt de Android N Developer Preview over een picture-in-picture-modus. Deze functie laat je de video die je aan het kijken bent verkleinen en verplaatsten, zodat je tegelijkertijd een andere app kunt opstarten. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een video te bekijken terwijl je je e-mail checkt.

Ook de Vulkan-api is bijgeschaafd. Deze optie wordt door ontwikkelaars gebruikt om de prestaties van je smartphone te verbeteren. Dit kan bij bijvoorbeeld grafisch intensieve apps of games.

Android N bètaversie downloaden

Op dit moment is de Android N-bètaversie te downloaden op de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C via het bètaprogramma van Google. Developer Preview 3 is echter de eerste versie die door Google als bètaversie wordt bestempeld. Dit betekent dat de nieuwste versie stabiel genoeg is om de software op je smartphone te installeren die je dagelijks gebruikt.

Heb je al een bètaversie op je toestel staan, dan downloadt de smartphone de nieuwe versie automatisch. Hierdoor is je Android-toestel automatisch voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel