Android-topman vertrekt naar Chinese fabrikant Xiaomi

Android-topman vertrekt naar Chinese fabrikant Xiaomi

De ‘vice president of Android product management' heeft op zijn Google+ bevestigd dat hij zijn rol bij Google neerlegt en overstapt naar het Chinese Xiaomi.

Woensdagnacht ging het gerucht al dat Barra zijn rol als VP bij Google heeft neergelegd voor een nieuwe avontuur in China; een paar uur later wisten verschillende sites het nieuws ook al te bevestigen.

Hugo Barra werkte inmiddels al 5,5 jaar bij Google en is daarvan 3 jaar onderdeel geweest van het Android-team. Hij gaat nu een vergelijkbare rol spelen bij Xiaomi Global. Deze Chinese fabrikant heeft kennelijk grote wereldwijde ambities.

China enorme kans voor het Android-platform

Barra meldt het volgende over de overstap op zijn Google+: “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, en ik ben in het bijzonder erg enthousiast over de kans om het Android-ecosysteem nog meer aan te duwen. Het was een geweldige rit [bij Google] en een echte eer om een deel te mogen zijn van Android-team bij Google.”

Het lijkt er dus op dat Xiaomi bezig is met een flinke wereldwijde strategie, net zoals Huawei dat de afgelopen jaar heeft gedaan. Hierbij ligt de focus hoogstwaarschijnlijk op Android. Anders zouden ze niet een man als Hugo Barra in huis halen,

Smartphones uit China zijn momenteel enorm in opkomst. Lees daar alles over in ons artikel over Chinese smartphones. In dat artikel vind je ook de vijf meest interessante Chinese toppers van dit moment.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel