Asus komt met high-end FonePad Note

Asus komt met high-end FonePad Note

Asus heeft op de Computex de FonePad Note aangekondigd, een Android-smartphone met een 6 inch-ips-scherm van 1920 bij 1080 pixels en een bijbehorende stylus.

De FonePad Note is vanwege zijn omvang een ‘phablet' te noemen: een telefoon die eigenlijk de omvang van een (kleine) tablet heeft. Asus noemt het toestel zelf dan ook een ‘pocket-sized tablet'.

De FonePad Note huisvest verder een dualcore-processor die draait op 1.6GHz, 2GB aan intern geheugen, een 8-megapixel-camera en een 1,5-megapixel-frontcamera. De speakers van het toestel zitten ook aan de voorkant, waardoor het geluid beter klinkt bij het bekijken van bijvoorbeeld films. Met de bijgeleverde stylus kan geschreven en getekend worden op het scherm. Hiervoor voegt Asus verschillende apps toe.

Het is echter nog niet bekend wanneer het toestel verschijnt en voor hoeveel hij over de toonbank zal gaan.

Ook veel nieuwe Asus-tablets aangekondigd

Asus kondigde ook veel nieuwe tablets en notebooks aan op de Computex. Zo komt de fabrikant onder andere met de Transformer Book Trio. Deze opvallende tablet kan Android én Windows 8 draaien. De Transformer Book Trio maakt hiervoor gebruik van twee afzonderlijke processors en een vast te klikken toetsenbord.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel