Minister Kamp: beltegoed houdbaarheid moet verlengd worden

Providers moeten abonnementen aanbieden waarbij het mogelijk is om bel- sms- en datategoed mee te nemen naar de volgende maand, zo schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Hij vindt dat de beltegoed houdbaarheid omhoog moet.

Het Ministerie van Economische Zaken wil aanvankelijk providers de kans geven zelf dergelijke abonnementen te ontwikkelen en aan te bieden aan consumenten. Het Ministerie toetst op dit moment, maar kijkt ook volgend jaar of de abonnementen daadwerkelijk als volwaardig alternatief beschikbaar zijn.

Aanpassing Telecomwet voor beltegoed houdbaarheid

Minister EZ Henk Kamp beltegoed houdbaarheidMinister Kamp heeft nog niet besloten of de Telecommunicatiewet hiervoor wordt aangepast, zoals dat eerder werd gedaan met het afrekenen per seconde. Dat is sinds 1 januari wettelijk verplicht, terwijl vóór die datum door veel providers nog werd afgerond naar hele minuten.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat over beltegoed houdbaarheid wordt gediscussieerd. In mei startte het ministerie van Economische Zaken al een overleg met providers over het feit dat per maand 68 miljoen euro aan ongebruikt beltegoed vervalt. Een Kamermeerderheid wil dat de houdbaarheid wordt verlengd, maar men is het niet eens over de duur van de houdbaarheid.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel