5 mei-app: alle festivals op Bevrijdingsdag 2015 op een rij

5 mei-app: alle festivals op Bevrijdingsdag 2015 op een rij

Vandaag is het 5 mei, de dag dat we de bevrijding van Nederland in mei 1945 vieren. Deze dag staat bol van de festiviteiten, muziek en dans. Maar waar moet je zijn? De 5 mei-app geeft je het antwoord op deze vraag.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Ons land is welgeteld 14 bevrijdingsfestivals rijk. Om uit te zoeken waar en wanneer jouw favoriete artiest of band optreedt, kan een helse klus zijn. De 5 mei-app helpt je daarbij.

Bevrijdingsdag 2015

De 5 mei-app is de officiële applicatie van Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hij geeft een overzicht van alle bevrijdingsfestivals die ons land rijk is. De applicatie vertelt je welke artiesten waar en wanneer optreden. Tevens vind je er handige achtergrondinformatie en Facebookberichten met het laatste nieuws en statusupdates.

Wat vind je allemaal op de 5 mei-app?

Allereerst selecteer je één van de 14 bevrijdingsfestivals. Je belandt op een pagina waar je de laatste nieuwsberichten tegenkomt en je eventueel kunt doorklikken naar de website van het betreffende festival. Eén van de informatieblokken op deze pagina vertelt je welke artiesten spoedig optreden. Als je onder ‘Uitgelicht’ op een van de artiesten klikt, vind je meer informatie over hem of haar terug, inclusief zijn website en socialemediakanalen.

Als je op ‘Programma’ klikt zie je welke artiesten op welk tijdstip en op welk podium optreden. Mocht je dat niet overzichtelijk vinden, dan kun je ook op een van de podia klikken. Hier vind je alle optredens terug. Mocht je een act tegenkomen die je wilt bewonderen, dan voeg je deze toe aan je favorieten door op de ster te drukken. Deze artiest verschijnt in een aparte lijst onder ‘Favorieten’. Zo is alles handig en overzichtelijk geordend.

De ‘Plattegrond’ geeft zoals de naam al zegt een schematische weergave van de diverse podia. Al met al is de 5 mei-app een kleine, maar handige applicatie om informatie over de bevrijdingsfestivals te vinden.

Download de 5 mei-app voor Android en iOS

De 5 mei-app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en App Store. Je hoeft niet bang te zijn dat het een flinke hap uit je geheugen neemt: de Android-versie is slechts 1MB groot, voor iOS 2,8MB.

Download de 5 mei-app in de Google Play Store (gratis)
Download de 5 mei-app in de App Store (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel