BlackBerry-aandeelhouders klagen BlackBerry aan

BlackBerry-aandeelhouders klagen BlackBerry aan

BlackBerry-aandeelhouders zijn van mening dat het bedrijf niet helder is geweest over zijn toekomst. Daarom is er een class action-rechtszaak aangespannen.

De aanklacht komt van BlackBerry-aandeelhouder Marvin Pearlstein en is namens alle aandeelhouders die sinds 27 september 2012 tot en met 20 september 2013 aandelen BlackBerry hebben gekocht. Daardoor zou het gaat om duizenden gevallen.

Pearlstein vindt onder andere dat het bedrijf loog over zijn financiën, en die rooskleuriger voorstelden dan daadwerkelijk het geval was. Daarnaast werd de indruk volgens hem gewekt dat BlackBerry OS 10 veel positiever ontvangen werd door ontwikkelaars dan daadwerkelijk het geval was.

BlackBerry praat met verschillende overnamekandidaten

BlackBerry is volgens de laatste geruchten in gesprek met verschillende bedrijven over een overname. De noodlijdende fabrikant had al een zogeheten intentieverklaring getekend met zijn grootste aandeelhouders. Twee weken geleden zou het bedrijf nog worden overgenomen door Fairfax Financial Holdings. Hierbij zou 3,5 miljard dollar gemoeid zijn.

BlackBerry maakte maar liefst 1 miljard verlies het afgelopen kwartaal, cijfers die ertoe hebben geleid dat Fairfax het overeengekomen bedrag te hoog vindt en meer willen weten over de financiële situatie van het bedrijf. Om niet zonder mogelijke overnamekandidaten te zitten is BlackBerry daarom ook in gesprek met onder andere Cisco, Google, Intel, LG, Samsung en SAP.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel