‘BlackBerry hoopt overgenomen te zijn tegen november’

‘BlackBerry hoopt overgenomen te zijn tegen november’

Als je ooit nog een telefoonfabrikant wilt kopen, is nu misschien je kans. BlackBerry is namelijk op zoek naar een serieuze koper.

Dit meldt The Wall Street Journal woensdag. Wellicht kunnen we over 8 weken dus niet meer spreken over BlackBerry als bedrijf en smartphonemerk. Het is hierbij niet uit op een langdurig veilingproces, en wil juist zo snel mogelijk een koper vinden.

BlackBerry MessengerDe telefoonfabrikant kondigde vorige maand al aan dat het een comité opgericht dat keek naar de ‘strategische alternatieven' van BlackBerry als bedrijf. Hieruit kwam het gerucht voort dat het zijn Messenger-app wilde verkopen. Nu lijkt dat gerucht wat te kleinschalig te zijn geweest.

Het is mogelijk dat BlackBerry in delen wordt verkocht of als één groot pakket. IBM kan daar bijvoorbeeld in geïnteresseerd zijn, terwijl een bedrijf als Google wellicht interesse heeft in BlackBerry Messenger.

BlackBerry een schim van wat het was

BlackBerry had ooit nog 50 procent van de Amerikaanse telefoonmarkt in handen. Dit is nu nog minder dan 3 procent volgens marktonderzoeksbureau IDC. BlackBerry's onwil om de overstap naar touchscreens te maken, bracht het op een flinke afstand van Android en Apple iOS. Windows Phone is het bedrijf inmiddels ook al voorbij qua grootte.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel