BlackBerry Messenger voor Android en iOS komt op 21 en 22 september

BlackBerry Messenger voor Android en iOS komt op 21 en 22 september

Het ‘WhatsApp voor BlackBerry-gebruikers’ dat BlackBerry Messenger heet, verschijnt op 21 september eindelijk voor Android., en op 22 september voor iOS.

Dat de dienst eraan kwam, was al een flinke tijd bekend, maar over de precieze releasedatum van de app gingen al maandenlang verschillende geruchten rond. De uitrol van BlackBerry Messenger voor Android begint op 21 september. Vanaf 22 september is het voor iPhones ook mogelijk om de app te downloaden, iets wat natuurlijk belangrijk is om de dienst voor Android- én iOS-gebruikers interessant te maken. BlackBerry Messenger wordt gratis om te gebruiken.

BlackBerry Messenger lijkt wat functionaliteit betreft eigenlijk enorm op WhatsApp, al is er wel een klein verschil. Het eerste vinkje in WhatsApp geeft aan dat je bericht verzonden is; een tweede bevestigt de ontvangst bij de ander. BlackBerry Messenger gebruikt de twee checks om aan te geven of een bericht afgegeven en gelezen is. Daarmee lijkt de dienst wat dit betreft dus meer op Facebook Messenger, dat je ook laat weten wanneer iemand je berichtje leest.

Het is in BlackBerry Messenger eveneens mogelijk om bestanden en stemberichten te versturen naar je contacten. Groepsgesprekken mogen met maximaal 30 personen gevoerd voerden, en via Broadcast Message kun je in één keer een bericht naar al (of een deel van) je contacten sturen.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel