BlackBerry Messenger in september naar Android

BlackBerry Messenger in september naar Android

BlackBerry’s eigen messenger-dienst BlackBerry Messenger komt in september naar Android. Een releasedatum voor iOS is nog niet bekendgemaakt, maar zal waarschijnlijk niet veel later zijn.

Dit maakte BlackBerry bekend bij de Indiase lancering van de BlackBerry Q5, zo meldt IBN Live. Het was al lang bekend dat BlackBerry’s eigen messenger-dienst naar Android en iOS zou komen, maar over een releasedatum bleef het erg lang stil. Concreter dan ‘deze zomer’ werd het vooralsnog niet.

blackberry-q5De zomer duurt volgens BlackBerry echter tot eind september, en BlackBerry’s Sunil Lalvani geeft aan dat dit de deadline is voor de Android-lancering van de dienst.

Berichten versturen over het BlackBerry-netwerk wordt in Nederland vooral pingen genoemd. Maar tot nu toe kun je alleen pingen tussen BlackBerry-gebruikers, net zoals bij iOS-messenger-dienst iMessage.

BlackBerry wil nu dus de concurrentie aangaan met diensten als WhatsApp, Google Hangouts en Facebook Messenger. Misschien heeft het bedrijf echter te lang gewacht met deze stap, aangezien er inmiddels talloze alternatieven zijn.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.