BlackBerry Messenger voor Android en iOS verschijnt zeer binnenkort

BlackBerry Messenger voor Android en iOS verschijnt zeer binnenkort

Na diverse problemen en een uitgestelde lancering moet BlackBerry Messenger voor Android en iOS nu binnen een aantal dagen verschijnen.

Dat heeft Frank Boulben, hoofd van de marketingafdeling van BlackBerry, aangegeven in een ingezonden brief. De brief greep de Canadese telefoonmaker daarnaast aan om klanten en stakeholders van BlackBerry gerust te stellen.

Hoewel de fabrikant moeite heeft te concurreren met Android en iOS, geeft het aan financieel stabiel te zijn. Toch is BlackBerry in gesprek met een aantal partijen, waaronder Cisco Systems, Google en SAP, over een overname. Ook de grootste investeerder in het bedrijf, Fairfax Financial Holdings, heeft interesse in een volledige overname. Tot slot overwegen mede-oprichters Mike Lazaridis en Douglas Fregin een bod op de Canadese telefoonmaker.

BlackBerry Messenger voor Android en iOS

BlackBerry Messenger voor Android en iOS

De BlackBerry Messenger-app zelf heeft overigens veel weg van WhatsApp, al worden twee vinkjes achter een bericht gebruikt om aan te geven dat het afgegeven en gelezen is. De applicatie biedt verder de mogelijkheid om bestanden en geluidsfragmenten te versturen en groepsgesprekken met maximaal 30 personen te voeren. Overigens is de BlackBerry Messenger Beta sinds begin oktober weer te downloaden.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel