Video toont vierkante BlackBerry Passport met aanraakgevoelig keyboard

Video toont vierkante BlackBerry Passport met aanraakgevoelig keyboard

Hoewel BlackBerry het afgelopen kwartaal slechts 2,6 miljoen smartphones verkocht en bovendien een flink verlies noteerde, gooit de telefoonmaker de handdoek nog niet in de ring. Met de Blackberry Passport, een vierkante smartphone met een qwerty-toetsenbord, hoopt het Canadese bedrijf het tij te keren.

De BlackBerry Passport is in ieder geval een opvallende verschijning. Het toestel heeft een vierkant touchscreen dat 4,5 inch meet en een resolutie van 1440 bij 1440 pixels heeft, maar beschikt ook over een fysiek toetsenbord. Dit qwerty-keyboard is bovendien aanraakgevoelig, zodat je met veegbewegingen kunt typen en scrollen. Dat laatste is goed te zien in onderstaande video.

http://www.youtube.com/watch?v=LS5n4UhlF4Y

Overige BlackBerry Passport specs

Het toestel in het filmpje betreft hoogstwaarschijnlijk een prototype van de Passport. De vierkante smartphone beschikt verder over 3GB aan werkgeheugen en een accu met een flinke capaciteit van 3450 mAh. De overige specificaties zullen in september worden bekendgemaakt, waarna de release spoedig volgt.

Wat de BlackBerry Passport precies gaat kosten, is nog niet bekend. Wel zal de smartphone beschikken over een spraakassistent die vergelijkbaar is met Siri (iOS) en Google Now (Android).

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel