BlackBerry-verlies dit kwartaal 1 miljard dollar, 4500 man weg

BlackBerry-verlies dit kwartaal 1 miljard dollar, 4500 man weg

Het gaat nog steeds niet goed met BlackBerry. Het BlackBerry-verlies bedroeg het afgelopen kwartaal namelijk maar liefst 1 miljard dollar.

Hierdoor moesten ongeveer 450 medewerkers bovendien het veld ruimen bij de noodlijdende smartphonefabrikant die inmiddels hoopt op een overname in november. Het afgelopen financiële kwartaal liep van juni tot augustus, en die periode heeft BlackBerry dus geen goed gedaan.

Dit kwam voornamelijk door een tegenvallende omzet. Die bedroeg slechts 1,6 miljard dollar, terwijl beleggers op zo'n 3 miljard dollar hoopten. BlackBerry OS 10 en nieuwe modellen als de BlackBerry Q10 en BlackBerry Z10 hebben BlackBerry dus niet teruggebracht naar waar het wil zijn op de mobiele markt.

BlackBerry-verlies aanpakken wordt ingrijpende operatie

BlackBerry hoopt dit tij te gaan keren door de komende jaren slechts vier smartphones per jaar uit te brengen: twee high-end en twee instapmodellen, die hoogstwaarschijnlijk alleen voor de zakelijke markt verschijnen. Daarnaast moeten er de komende maanden nog 4500 (jazeker, hier staat geen nul verkeerd) ontslagen vallen. Dit zou de kosten van het bedrijf op den duur 50% aan kosten moeten schelen.

Via: Yahoo

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel