BlackBerry komt nog met Curve-toestel dat draait op BlackBerry 7

BlackBerry komt nog met Curve-toestel dat draait op BlackBerry 7

BlackBerry-ceo Thorsten Heins heeft in een conference-call laten weten dat het bedrijf nog van plan is om met een BlackBerry 7-toestel te komen.

Hierbij gaat het hoogstwaarschijnlijk om een toestel uit de betaalbare Curve-reeks, maar veel meer informatie is nog niet bekend. De verwachting is dat het toestel het serienummer 9720 toebedeeld krijgt, uiteraard een qwerty-toetsenbord huisvest, een schermresolutie heeft van 480 bij 360 pixels en op BlackBerry OS 7.1 loopt.

BlackBerry 7 een opvallende keuze

Het is natuurlijk wel opvallend dat BlackBerry niet volledig overstapt op de nieuwste versie van zijn eigen besturingssysteem, BlackBerry 10. Het is daarnaast allerminst onzeker of dit budgettoestel ook op de Nederlandse markt wordt uitgebracht. Zodra dat gebeurt, hoor je het natuurlijk direct op Smartphone.nl.

Voor mensen die veel waarde hechten aan een fysiek qwerty-toestenbord en toch van BlackBerry 10 gebruik willen maken, is er eind mei ook de BlackBerry Q10 verschenen.

Bron: CrackBerry

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.