Details Sony Xperia P2 lekken uit: dit moet je weten

Details Sony Xperia P2 lekken uit: dit moet je weten

Het ziet er naar uit dat Sony de Xperia P-serie nieuw leven wil inblazen. De Chinese techwebsite cnBeta heeft enkele foto’s van de vermeende Sony Xperia P2 gepubliceerd, inclusief de belangrijkste specificaties.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

De Sony Xperia P is al ruim drie jaar oud. Van oorsprong was het een toestel met specificaties en een prijskaartje voor de middenklasse. Tot en met Android 4.1 (Ice Cream Sandwich) ontving de Xperia P software-updates voor het besturingssysteem Android. Vorig jaar februari maakte het Japanse technologiebedrijf bekend dat niet langer updates zou lanceren voor het toestel. Naar nu blijkt krijgt de Xperia P nog dit jaar een opvolger. Of en wanneer die verschijnt, is echter niet bekend.

Sony Xperia P2 specificaties

In de afbeelding is de Sony Xperia P2 naast de Sony Xperia Z4 te zien. Wat onmiddellijk opvalt is dat de Xperia P2 een stuk kleiner is dan het toptoestel: 67,2 millimeter bij 137,3 millimeter om precies te zijn. Met een dikte tussen de 8,9 en 10,9 millimeter is hij eveneens een stuk dikker dan het vlaggenschip.

Specificaties Sony Xperia P2

De Sony Xperia P2 heeft naar verluidt een 5.2 inch Triluminos IPS-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 810-processor van Qualcomm, die geklokt is op een snelheid van 1,9 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB, de opslagcapaciteit 32GB.

De achterkant heeft een 12.1 megapixel-camera met 25mm F2 G OSS lens die goed is om video’s in 4K-kwaliteit op te nemen. De flitser zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur realistisch wordt weergegeven. De ISO-waarden variëren van 64 tot en met 25600. De camera aan de voorzijde is 5.1 megapixels waarmee je foto’s en video’s in 1080p kunt schieten. De camera’s ondersteunen jpeg, png, bmp en raw (12 bit) en bevatten beeldstabilisatie. De accu ten slotte heeft volgens cnBeta een capaciteit van 4240 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid van de Sony Xperia P2 is geen informatie bekend. Zodra Smartphone.nl meer geruchten over dit toestel hoort, dan lees je dat uiteraard op deze site.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel