Een derde van Windows-smartphones krijgt geen Windows 10

Een derde van Windows-smartphones krijgt geen Windows 10

Circa 35 procent van alle actieve Windows Phone-toestellen krijgt geen update naar Windows 10. Reden hiervoor is de beslissing van Microsoft om apparaten 512MB of minder aan RAM geen update te geven.

Beloftes worden niet nagekomen

De informatie is afkomstig van het Tsjechische Mobile Mania. De site vergeleek de lijst van de modellen die een upgrade krijgen met informatie van Adduplex, dat zich focust op de promotie rond Windows Phone-apps. Daaruit blijkt dat van de toestellen die in januari en februari in gebruik waren, respectievelijk 33,6 en 32,7 procent geen upgrade naar Windows Mobile 10 krijgt.

Windows 10

Microsoft geeft in een tweet aan dat alle Lumia-smartphones met 512MB werkgeheugen of minder de update bij voorbaat niet krijgen. De beslissing van Microsoft is opvallend te noemen, aangezien het Lumia-team aanvankelijk had beloofd dat alle toestellen met Windows Phone 8 een upgrade naar Windows 10 zouden krijgen. Ook kunnen veel van de uitgesloten smartphones wel de Windows 10 Mobile Preview draaien, maar niet de uiteindelijke versie.

Werkgeheugen niet de enige reden

De hardware is niet de enige beperking, want ook toestellen zoals de Lumia 920 en 1020 met respectievelijk 1 en 2GB aan werkgeheugen krijgen geen update. Daarnaast krijgen de populaire Lumia 630, 625, 530, 520 geen Windows 10. Welke modellen wel geüpdatet worden, lees je hier.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel