Eerste prijsverlaging voor roaming in Europa ingegaan

Eerste prijsverlaging voor roaming in Europa ingegaan

Maandag is de eerste prijsverlaging voor roaming in Europa ingegaan, een maatregel die de soms exorbitante mobiele kosten in het buitenland de komende jaren moet terugdringen.

In alle landen van de Europese Unie gaat het maximale tarief voor data verstoken op buitenlandse netwerken namelijk omlaag van 70 cent per MB naar 45 cent per MB. Deze prijzen zijn wel exclusief btw, dus je zult nu netto op maximaal 54 cent per MB uitkomen.

Bellen in het buitenland wordt ook goedkoper in Europa: van 29 cent naar 24 cent per minuut. De sms-prijs is gezakt van 9 cent naar 8 cent per bericht.

Roaming in Europa per jaar steeds goedkoper

Deze prijsverlagingen worden de komende jaren nog voortgezet, zo is afgesproken met alle mobiele providers die opereren in de Europese Unie. Vanaf juli 2014 betaal je nog maar 24 cent per MB bijvoorbeeld.

Let overigens wel op: deze maatregelen gelden dus alleen voor Europese landen die binnen de Europese Unie vallen. In landen als de Verenigde Staten en andere verre oorden ben je nog wel overgeleverd aan de vaak hoge roaming-tarieven die mobiele providers bepaald hebben.

Vorige maand gingen er overigens ook al geruchten rond over het feit dat de Europese Commissie de tarieven voor roaming volledig wil afschaffen vanaf 2014.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel