Facebook koopt Onavo, maker van dataverbruik-apps

Facebook koopt Onavo, maker van dataverbruik-apps

Onavo, onder andere verantwoordelijk voor de app Onavo Count waarmee smartphone-gebruikers hun dataverbruik kunnen meten, is overgenomen door Facebook.

Onavo heeft het nieuws van de overname door Facebook onlangs bekendgemaakt op de eigen website. Het bedrijf, dat dataverbruik-apps maakt, heeft diverse gratis apps in de Play Store en App Store.

De meest interessante is Onavo Extend waarmee smartphone-bezitters hun dataverbruik kunnen terugbrengen. Door de compressie van data via de servers van het bedrijf bespaart de app je data en kun je dus langer en meer mobiel internetten. Overigens blijven de apps na de overname gewoon beschikbaar om te downloaden.

Onavo draagt bij aan internetinitiatief

Onavo en Internet.orgFacebook betaalt voor de overname tussen de 100 en 200 miljoen dollar en gaat de diensten inzetten voor het initiatief Internet.org.

Hiermee wil Facebook, in samenwerking met onder andere Nokia en Qualcomm, de gehele wereldbevolking aan het internetten krijgen. De compressietechniek van Onavo maakt deze doelstellingen makkelijker en goedkoper om te bereiken.

Foto: Internet.org

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel