Galaxy Note 3 verkoop passeert de 10 miljoen

Galaxy Note 3 verkoop passeert de 10 miljoen

De Galaxy Note 3 verkoopcijfers zijn inmiddels de 10 miljoen gepasseerd, waarmee de phablet Samsungs 10 Million Seller Club betreedt. Daarin staat alle Samsung-toestellen die meer dan 10 miljoen keer zijn verkocht.

Galaxy Note 3 verkoopDe eerste smartphone van Samsung die 10 miljoen keer over de toonbank ging, was de originele Galaxy S. De Galaxy Note 3 is de laatste toevoeging aan de lijst, waarin onder andere de Galaxy S3, Galaxy S4 en Galaxy Note 2 zijn te vinden. De phablet had minder dan vier maanden nodig om de mijlpaal te bereiken.

Overigens doet de Galaxy Note 3 het daarmee een stuk beter dan het vlaggenschip van LG, de LG G2. Die telefoon verkocht sinds zijn verschijning wereldwijd 2,3 miljoen keer, waar LG uitging van minstens 3 miljoen verkochte toestellen. Samsung beheerst momenteel de mobiele markt en heeft wereldwijd gezien een veel groter marktaandeel dan alle concurrenten bij elkaar genomen. Die dominantie geldt voor zowel de smartphone- als tabletmarkt.

Samsung heeft nu een wereldwijd Android marktaandeel van 63 procent, terwijl concurrenten HTC (6,5 procent), LG (5,9), Sony (5,6) en Motorola (5) op afstand volgen. Een blik op de smartphone en tablet top 10 wijst daarnaast uit dat de populairste toestellen uit de stal van Samsung komen.