‘Opvolger Galaxy Note 3 wordt op 3 juni gepresenteerd’

‘Opvolger Galaxy Note 3 wordt op 3 juni gepresenteerd’

Naar verluidt werkt Samsung aan de Galaxy Note 4, de opvolger op de phablet die het Zuid-Koreaanse bedrijf in 2013 uitbracht. Het toestel zou op 3 juni tijdens het derde Unpacked-evenement officieel worden onthuld, zo melden insiders die nauw betrokken zouden zijn bij de ontwikkeling.

In juni vindt er ook al een Unpacked-evenement plaats, maar de verwachting is dat tijdens deze zogeheten Episode 2 de Galaxy Tab S, de eerste tablet sinds lange tijd die beschikt over een super-amoled-scherm, wordt gepresenteerd.

De Galaxy Note 4 is naar verwachting een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hoewel de schermgrootte hetzelfde zou blijven (5,7 inch), wordt de resolutie mogelijk opgeschroefd naar 2560 bij 1440 pixels (QHD). Omdat het display even groot is en de resolutie toeneemt, zou de pixeldichtheid neerkomen op 515 ppi. Beduidend meer dan de pixeldichtheid van de Note 3, die circa 386 ppi bedraagt.

Verder zou de nieuwe Samsung-phablet beschikken over een snelle Snapdragon 805-chip met vier cores die draaien op een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Tot slot gaan geruchten dat het toestel stof- en waterbestendig wordt en voorzien van een 20,1-megapixel-camera aan de achterzijde.

Meer lezen? Check de Galaxy Note 4-toestelpagina op onze zustersite AndroidPlanet!

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel