Samsung Galaxy S5 Active nog dit jaar in Europa te koop

Samsung Galaxy S5 Active nog dit jaar in Europa te koop

Hij bleek aanvankelijk exclusief voor de VS te zijn, maar de Samsung Galaxy S5 Active komt toch naar Europa. Het toestel zal nog dit jaar voor 629 euro in de winkels komen te liggen.

Ideale smartphone voor actieve gebruikers

Dit meldt SamMobile op haar website. De Galaxy S5 Active was oorspronkelijk exclusief voor de Amerikaanse markt en werd met name in combinatie met provider AT&T verkocht. Het toestel is een stevige variant van de Galaxy S5 en is de opvolger van de Galaxy S4 Active. Samsung brengt tegenwoordig samen met een nieuw vlaggenschip een Active-variant uit, die bedoelt is voor – de naam verklapt het al – de actieve gebruiker. De Galaxy S5 Active is dan ook stof- en waterbestendig en is voorzien van een IP67-certificering.

De stevige smartphone komt in twee verschillende kleuren op de Europese markt: Titanium Grey en Cemo Green. Het toestel gaat 629 euro kosten.

Meer over de Galaxy S5 Active

Galaxy S5 ActiveWat specificaties is de Galaxy S5 Active bijna identiek aan de reguliere S5. Het toestel heeft een 5,1 inch-amoledscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De S5 Active wordt aangestuurd door een 2,5 GHz quadcore-processor van Krait (Snapdragon 801) en heeft in de vorm van de Adreno 330 een aparte grafische chip. Verder heeft de smartphone 2GB aan werkgeheugen en standaard 16GB opslagruimte, dat middels een microSD-geheugenkaartje verder uit te breiden is.

Ook is er – zoals verwacht – een hartslagmeter aanwezig maar ontbreekt wel de vingerafdrukscanner die we op de Galaxy S5 terugvinden. Samsung heeft de S5 Active echter wel voorzien van een aantal handige apps, die specifiek gericht zijn op de actieve gebruiker: een kompas-, stopwatch-, barometer- en zaklamp-app.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel