‘Galaxy S5 presentatie vindt plaats op 24 februari tijdens Unpacked Event’

‘Galaxy S5 presentatie vindt plaats op 24 februari tijdens Unpacked Event’

Samsung houdt op 24 februari, op de dag dat het Mobile World Congress start, een Unpacked Event waar waarschijnlijk de Galaxy S5 presentatie plaatsvindt. Een uitnodiging voor het evenement hint op de officiële onthulling van aankomende Samsung-toestel.

Unpacked Event Galaxy S5 presentatieNa de Galaxy S5 presentatie zal het naar verwachting niet lang duren alvorens het toestel internationaal beschikbaar wordt. Enkele bronnen melden een release in april en beweren dat het toestel dan in twee varianten zal verschijnen met een behuizing van plastic of metaal. Waarschijnlijk ligt de adviesprijs van eerstgenoemde rond de 650 euro, terwijl voor de metalen Galaxy S5 zo'n 800 euro neergeteld moet worden. Over de prijs, release en specificaties is echter vooralsnog niets officieel bekend.

Dat neemt niet weg dat er al het nodige gezegd en geschreven is over de hardware van de Galaxy S5, de opvolger van de populairste Samsung-telefoon ooit. De Galaxy S4 werd begin vorig jaar uitgebracht en is inmiddels ruim 40 miljoen keer over de toonbank gegaan.

De S5 zal zijn voorganger op meerdere fronten verbeteren en beschikt naar verluidt over een vingerafdrukscanner, een 16-megapixel-camera en een 5,25 inch-super-amoled-scherm met een QHD-resolutie. Samsung is mogelijk de eerste fabrikant die een smartphone met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels gaat uitbrengen.

Er gaan verder geruchten dat Samsung twee varianten uitbrengt die worden voorzien van verschillende prijskaartjes. Intern zijn de telefoons echter identiek met een Exynos 6 of Snapdragon 805-chip en 3GB LPDDR4-werkgeheugen.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel