‘Nieuw beeldmateriaal toont Galaxy S5 met metalen behuizing’

‘Nieuw beeldmateriaal toont Galaxy S5 met metalen behuizing’

In een aantal foto's en video's is mogelijk de Galaxy S5 Prime te zien, de metalen versie van Samsungs vlaggenschip die in ontwikkeling zou zijn. De Prime zou een meer degelijke behuizing krijgen en beschikken over een QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarnaast zou er een snellere Exynos-chip van Samsung aan boord zijn.

Zelfs al ruim voor de onthulling van de reguliere Galaxy S5 gingen er geruchten over een metalen variant. Toen Samsung op 11 april het model met een plastic behuizing uitbracht, waren velen dan ook lichtelijk teleurgesteld. De consument overigens niet: in iets meer dan een maand verkocht Samsung wereldwijd ruim 11 miljoen Galaxy S5′s.

Bekijk de mogelijke Galaxy S5 Prime

Onderstaande video's tonen een hands-on met een mogelijk preproductiemodel van de Galaxy S5 Prime. Het toestel lijkt een iets dikkere behuizing te hebben en een strip rondom de achterklep die ervoor zorg dat het stof- en waterbestendig is. Daarnaast heeft display een aanzienlijk hogere resolutie.

In de foto's hieronder is het toestel in meer detail te zien. Of en wanneer de Galaxy S5 Prime in de Benelux verschijnt, is nog niet bekend. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat de smartphone een iets hogere adviesprijs krijgt dan de S5 met plastic behuizing.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel