‘Galaxy S6 wordt op 2 maart gepresenteerd, is niet waterdicht’

‘Galaxy S6 wordt op 2 maart gepresenteerd, is niet waterdicht’

Er is nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S6 gelekt. Volgens de laatste berichten wordt het toestel op 2 maart gepresenteerd en zal het niet waterdicht zijn. 

Galaxy S6 onthulling

Galaxy S6 onthullingChosun schrijft op haar website dat de Galaxy S6 op 2 maart, tijdens het Mobile World Congress, wordt gepresenteerd. Dit zou in lijn liggen met eerdere geruchten rondom de Galaxy S6 release, waarin ook gesproken werd over een aankondiging op het evenement in Barcelona. Daarnaast heeft Samsung naar verluidt diverse prototypes van het toestel ontwikkeld, maar nog geen keuze gemaakt voor een definitief model voor productie.

Verder zijn enkele eigenschappen van de S6 gelekt. Volgens het doorgaans goed ingelichte Bloomberg voorziet Samsung de smartphone niet van een Snapdragon 810-, maar van haar eigen Exynos-processor. Eerstgenoemde zou namelijk te kampen hebben met oververhittingproblemen.

Bloomberg claimt daarnaast te weten dat de Galaxy S6 niet waterdicht is. Dit zou komen door het nieuwe design, dat naar verwachting van metaal en glas wordt gemaakt. Dit zijn geen materialen die goed overweg kunnen met water.

Meer over de Samsung Galaxy S6

Hoewel er nog niets officieel door Samsung is bevestigd, lekte er eerder al wel het een en ander uit over de specificaties van de S6. Zo zou het scherm 5,5 inch meten en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels hebben.

Ook wordt de S6 naar verwachting van 4GB aan werkgeheugen en een 18 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde voorzien. Tot slot is de kans groot dat het aanstaande toptoestel uit de doos Android Lollipop draait en overweg kan met 4g+, een snellere variant van het reguliere 4g.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel