‘Samsung Galaxy S8 100 euro duurder dan Galaxy S7’

‘Samsung Galaxy S8 100 euro duurder dan Galaxy S7’

Gelekte Samsung Galaxy S8 renders van een betrouwbare bron geven het duidelijkste beeld van het toestel tot nu toe. Bovendien weten we nu ook wat de smartphone gaat kosten en in welke kleuren hij beschikbaar komt.

Galaxy S8 renders

De informatie komt van Evan Blass, een welbekende naam als het gaat om smartphonegeruchten. Blass toonde via zijn Twitter-account renders van zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus. Samsungs nieuwe smartphones zijn te zien in het zwart, grijs en zilver.

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gaan in Europa 799 en 899 euro respectievelijk kosten. Dat is honderd euro meer dan de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die voor 699 en 799 euro over de toonbank gingen bij hun release in Nederland. De vernieuwde Gear VR voor de Galaxy S8 krijgt een adviesprijs van 129 euro, terwijl de Gear 360 229 euro moet opbrengen. Deze laatste is een camera voor 360-graden-video's.

Galaxy S8 renders

De Galaxy S8 wordt op 29 maart pas officieel onthuld. Op Samsung Unpacked worden de nieuwe vlaggenschepen officieel voor het eerst aan de wereld getoond. Doorgaans liggen nieuwe Samsung-smartphones een paar weken na de aankondiging in de Nederlandse winkels, wat in dit geval half april zou zijn.

Ondanks de hoge adviesprijs van de Galaxy S8 kun je nu voor een stuk schappelijker bedrag een Galaxy S7 kopen. Dat toestel is op dit moment los verkrijgbaar voor minder dan 500 euro. Een Galaxy S7 Edge kopen kan al vanaf minder dan 600 euro.

Meer over de Galaxy S8

Samsung zet bij de Galaxy S8 en zijn grotere broer flink in op het scherm aan de voorkant. Dat is maar liefst 5,8 inch groot, zonder dat het toestel zelf veel groter is dan de Galaxy S7. Hiervoor is de fysieke homeknop naar de achterkant van het toestel verplaatst en zijn de schermranden een stuk dunner gemaakt. Onder de motorkap loopt een razendsnelle Exynos 9-chipset uit eigen stal met 4GB aan werkgeheugen.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel