Geen grote Windows Phone-updates meer in 2013, alleen kleine update

Geen grote Windows Phone-updates meer in 2013, alleen kleine update

De laatste Windows Phone 8-update waar Windows Phone-bezitters het in 2013 mee moeten doen wordt hoogstwaarschijnlijk de zogeheten (kleine) GDR3-update.

De GDR2-update is nog bezig met zijn uitrol, maar voor het einde van 2013 komt er nog een kleine update voor de meest recente Windows Phone 8-toestellen. Dit melden anonieme bronnen van The Verge althans. Microsoft is momenteel namelijk bezig met het intern testen van de ‘General Distribution 3'-update (GDR3).

Windows Phone 8Deze GDR3-update bevat echter maar enkele kleine verbeteringen voor het Windows Phone 8-platform, terwijl  BlackBerry, Apple iOS én Android de afgelopen en komende tijd flink aan het vernieuwen zijn. De Windows Phone 8-update bevat namelijk enkel een ‘rotation lock' (zodat je scherm niet zomaar draait), kleine veranderingen in de interface en een carkit-modus.

De kleine veranderingen aan de interface en rotation lock zijn vooral op aankomende Windows Phone-toestellen gericht die een groter (5 tot 6 inch groot) scherm gaan krijgen. Het gerucht gaat ook dat Microsoft tekstberichten zoals sms'jes op de pc en in Internet Explorer leesbaar wil maken.

Windows Phone 8.1 Blue pas in 2014

Een notficatiescherm of andere verbeteringen op gebieden als multitasking hoef je dus niet meer te verwachten in 2013 als je een Windows Phone 8-bezitter bent. Deze features zouden wel in de update naar Windows Phone 8.1 zitten. Windows 8.1 wordt momenteel al wel publiekelijk getest voor desktopcomputers.

Of het verstandig is van Microsoft om geen vaart achter deze grotere Windows Phone 8-update te zetten is nog maar de vraag. Nokia – momenteel de officieuze hofleverancier van Microsoft – gaf onlangs nog aan dat de groei van Windows Phone 8 te traag gaat. Een écht interessante update zou natuurlijk goed met die groei kunnen helpen.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel