GfK: Twee keer zoveel 65-plussers met smartphone dan afgelopen jaar

GfK: Twee keer zoveel 65-plussers met smartphone dan afgelopen jaar

Het afgelopen jaar is het aantal smartphone-bezitters die 65 jaar of ouder zijn verdubbeld. In totaal zijn er momenteel 8 miljoen smartphones in omloop, en 65-plussers vullen nu 32 procent van die groep.

gfkDit meldt onderzoeksbureau Intomart GfK donderdag. Een jaar geleden waren er nog 7 miljoen smartphones in omloop. Op het gebied van tablets nemen ouderen ook een steeds groter aandeel in van de markt. Inmiddels hebben maar liefst 4,6 miljoen Nederlands een tablet in huis, 1,3 miljoen meer dan vorig jaar. Die groei is voornamelijk veroorzaakt door 13- tot 17-jarigen en 65-plussers. In totaal bezit 44 procent van de Nederlanders nu een tablet.

Steeds meer apparaten in huis

Het aantal apparaten dat mensen in huis hebben is eveneens verder toegenomen. Zo heeft inmiddels 56 procent van de Nederlanders drie apparaten of meer in huis, maar hierbij worden pc’s en laptops ook meegerekend. Nog maar 15 procent van de Nederlands heeft slechts één apparaat in huis.

Intomart GfK baseert zijn cijfers op een tweejaarlijkse steekproef onder 1005 Nederlanders van 13 jaar of ouder die gebruikmaken van internet.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.