Gerucht: Volgend jaar krijgt één iPhone-model een glazen design

Gerucht: Volgend jaar krijgt één iPhone-model een glazen design

De iPhone 7 moet nog officieel worden aangekondigd, maar de geruchtenstroom over de opvolger is al in volle gang. Slechts één van de iPhone-modellen zou een glazen ontwerp krijgen.

Één glazen iPhone-model

In 2017 krijgt maar één iPhone-model ook de beschikking over een grotendeels glazen design, net zoals de iPhone 4 dat was. Dat meldt Allen Horng aan Nikkei. Horng is de ceo van Carter Technology, een belangrijke case-maker van Apple. Volgens Horng blijven de randen van het toestel wel gewoon van metaal.

Glazen iPhoneHet blijft echter de vraag welk iPhone-model in 2017 van de glazen behuizing wordt voorzien: de standaard iPhone met 4,7 inch-scherm of het Plus-model met een schermgrootte van 5,5 inch?

Voor de laatste glazen iPhone moeten we terug in de tijd: de iPhone 4 had als laatste model een glazen behuizing, ook met metalen randen.

Een ander interessant gerucht rondom de iPhone van 2017 is dat het display doorloopt tot aan de randen. De fysieke home-knop verdwijnt en wordt, samen met de vingerafdrukscanner, verwerkt in het display. Door deze techniek zijn er geen bezels meer nodig, waardoor het toestel in zijn totaliteit niet groter hoeft te worden.

iPhone 7 geruchten

Je zou het bijna vergeten, maar ook dit jaar komt Apple met een nieuwe iPhone op de proppen. Als we de berichtgeving geloven, dan lijkt de iPhone 7 dit jaar qua ontwerp op zijn voorganger, de iPhone 6S (Plus). Ook is er geen plaats meer voor een koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan zit er een extra speaker verwerkt in de nieuwe iPhone.

Echt grote veranderingen blijven dit jaar hoogstwaarschijnlijk uit. Daarvoor moeten we wachten tot 2017. De iPhone 7S of iPhone 8 wordt dan mogelijk voorzien van een AMOLED-display, dat afkomstig is van Samsung. Met het nieuwe display moet het scherm scherper worden en kleuren meer natuurgetrouw weergeven.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel