Helft van nieuwe Vodafone-abonnees nemen Red

Helft van nieuwe Vodafone-abonnees nemen Red

Vodafone doet geen slechte zaken met zijn Red-abonnementen: maar liefst 55 procent van de nieuwe abonnees kiest voor de nieuwe, dure abonnementsvorm.

Een dalende omzet kon echter niet voorkomen worden. Karakteristiek aan de Vodafone Red-bundels is dat ze doorgaans onbeperkt bellen en sms'en bieden, waarbij je de mogelijkheid hebt om een ruime databundel te nemen. Vodafone Red-abonnementen zijn hierdoor allerminst voordelig – zeker in combinatie met een high-end toestel – wat het succes dus opvallend maakt.

Vodafone: meer dan 5 miljoen klanten

vodafone redHet aantal Vodafone-klanten is ook gestegen volgens de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf. circa 24 duizend nieuwe abonnees hebben voor een totaal van circa 5,3 miljoen klanten gezorgd. Hiervan is wel 31,6 procent een prepaid-klant. De omzet daalde wel met 3,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, naar 448,7 miljoen euro om precies te zijn.

Twee weken geleden maakte Vodafone nog terloops bekend dat je binnenkort bij 10 euro extra inleg bij een Vodafone Red-abonnement je na een jaar een gratis nieuwe smartphone kunt krijgen. Hier zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet de smartphone die je voor de ‘New Phone Every Year’-optie inlevert nog wel in een goede staat verkeren en kun je de actie alleen in combinatie met bepaalde toestellen afsluiten.

Via: Tweakers

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel