HTC komt dit jaar niet met een One+

HTC komt dit jaar niet met een One+

HTC heeft de gewoonte om opgevoerde versies van zijn vlaggenschepen uit te brengen. Dit gaat het bedrijf echter niet doen met de HTC One. Er komt dus geen One+.

Bij dit soort verbeterde versies van vlaggenschepen moet je dus denken aan de HTC One X+ en de HTC Sensation XL. Beide toestellen waren op enkele punten beter dan hun voorganger, maar geen radicaal vernieuwde vlaggenschepen.

HTC gaat dit niet doen bij de HTC One, omdat dit toestel al snel genoeg zou zijn, zo schrijft Tweakers. Tot ‘ergens in 2014' blijft de HTC One het belangrijkste model voor de fabrikant volgens HTC-topman Fabian Nappenbach.

“We hadden natuurlijk een One met Snapdragon 800 kunnen maken, maar waarom? De huidige One is snel genoeg. Dan maken we alleen maar een paar geeks blij, maar irriteren de rest van onze klanten die de One gekocht hebben door nu al een snellere op de markt te brengen.”

Eerder een HTC One Max dan One+

HTC onthulde de inmiddels langverwachte HTC One Max niet op technologiebeurs IFA. Het is echter erg waarschijnlijk dat die nog wel dit najaar gaat verschijnen. “Een groot scherm is een belangrijke factor voor veel mensen. Die komen een telefoonwinkel in en zeggen: geef me een groot scherm.”

Bron: Tweakers

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel