HTC lanceert toptoestel HTC One M8 in Nederland

HTC lanceert toptoestel HTC One M8 in Nederland

HTC heeft vrijdag de HTC One M8 in Nederland op de markt gebracht. Het nieuwe toptoestel van het Taiwainese bedrijf heeft een adviesprijs van 699 euro en is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Bij een aantal providers krijg je de smartphone gratis bij enkele tweejarige abonnementen.

htc one m8 miniWie het nieuwe vlaggenschip van HTC na de aankondiging direct heeft besteld, krijgt hem als het goed is vrijdag binnen. Voorlopig is alleen de zilveren en grijze 16GB-variant van de HTC One M8 verkrijgbaar; de gouden versie volgt in een later stadium.

De nieuwe HTC One heeft een imponerend 5-inch super-lcd2-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap heeft het toestel de krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip met een quadcore-processor. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2,5GHz.

Wil je de HTC One M8 kopen? Lees er alles over op deze pagina.

Meer informatie over de HTC One M8

Daarnaast is het toestel voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte, die met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot 128GB. Zoals verwacht draait de M8 op Android 4.4.2 KitKat, het meest recente besturingssysteem van Android.

De accu van 2600 mAh zorgt ervoor dat de smartphone lang mee moet gaan, zelfs bij intensief gebruik. Aan de voorkant van het toestel zit een 5 megapixel-camera, voldoende om keurige selfies mee te schieten. Op de achterzijde zit de indrukwekkende 4 ultrapixel camera, die meer licht opneemt dan gebruikelijk en daardoor ideaal is voor donkere ruimtes.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel