HTC raakt mogelijk Beats Audio kwijt

HTC raakt mogelijk Beats Audio kwijt

De smartphones van HTC zijn qua uiterlijk nogal uiteenlopend, maar er is in ieder geval één gemene deler: de woorden ‘Beats Audio' op de achterkant. De kans is echter aanwezig dat deze zullen verdwijnen.

Het gaat Beats Electronics, waar Beats Audio onder valt, behoorlijk voor de wind. In schril contrast daarmee staat het financiële zware weer waar HTC zich op dit moment in bevindt.

De Amerikaanse krant Wall Street Journal meldt dat Beats Electronics daarom van plan zou zijn om het HTC-schip te verlaten en een partnerschap met een ander bedrijf aan te gaan. Daarvoor zal het echter wel eerst het contract met HTC moeten afkopen, wat een duur geintje kan worden.

HTC betaalde flink voor Beats Audio

De Taiwanese smartphone-fabrikant betaalde in augustus 2011 namelijk flink voor de technologie van Beats Audio: voor omgerekend 225 miljoen euro nam HTC 50,1% van de aandelen van Beats Audio over. Een jaar later werd de helft van dit belang echter alweer verkocht.

Er is nog niets zeker, maar de huidige situatie is hoe dan ook onhoudbaar: Beats Audio is een te sterk merk om nog heel lang op de telefoons van het zwalkende HTC te laten prijken. De kans is daarom zeker aanwezig dat Beats Electronics in de toekomst met andere fabrikanten zal gaan samenwerken. Dus: ben je een fan van de geluidskwaliteit van Beats Audio, maar niet van HTC, dan lijk je volgens de geruchten slechts geduld te moeten uitoefenen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel