Huawei Ascend W2 komt naar Nederland toe

Huawei Ascend W2 komt naar Nederland toe

Windows Phone 8-liefhebbers krijgen er weer een interessant nieuw toestel bij om naar uit te kijken. De Huawei Ascend W2 komt namelijk naar Nederland toe.

Ascend W2

Huawei's nieuwe WIndows Phone 8-vlaggenschip was voorheen alleen aangekondigd voor de Chinese markt. Over een komst naar Europa, laat staan Nederland, had de fabrikant nog niets gemeld.

Daar is dus wel sprake van, zo wist GSMinfo te bevestigen bij de Nederlandse tak van Huawei. Nederland is bovendien het eerste Europese land, waarin Huawei's nieuwe toestel verschijnt.

De Ascend W2 huisvest een 4,3 inch-scherm van 480×800 pixels, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan interne opslagcapaciteit en een dualcore-processor van 1.4GHz.

Dat interne geheugen is overigens wel uit te breiden met micro-sd-kaarten. 8GB is immers vrij summier. Huawei's nieuwe Windows Phone 8-toestel huisvest verder een 5-megapixel-camera.

Dankzij deze specificaties is de Ascend W2 zeker een interessante mid-ranger te noemen, maar zeker geen high-end toestel. Je betaalt dan ook relatief weinig voor de Ascend W2. Het toestel is vanaf 9 oktober namelijk al voor minder dan 200 euro te verkrijgen bij verschillende webshops. Hierbij kun je alleen kiezen voor een zwart toestel.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel