Huawei P9 officieel: deze 4 zaken moet je weten

Huawei P9 officieel: deze 4 zaken moet je weten

Huawei heeft vandaag de Huawei P9 gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip is van een aantal vernieuwingen voorzien en in dit artikel lees je welke dat zijn.

1. Metalen design en vingerafdrukscanner

Net als zijn voorganger is de Huawei P9 voorzien van een metalen behuizing, die lekker in de hand ligt en stevig aanvoelt. Het design is een combinatie van de P8 en Mate S, waarbij de dunne bezels en vingerafdrukscanner het meeste opvallen. Laatstgenoemde is nieuw en is onder de camera geplaatst. Hierdoor kun je het toestel gemakkelijk met je wijsvinger ontgrendelen.

2. Dubbele 12 megapixel-camera

De meest onderscheidende feature van de Huawei P9 is de dubbele camera aan de achterkant. De camera, die in samenwerking met het Duitse Leica is ontwikkeld, maakt foto’s in 12 megapixel en geeft je de optie om naderhand de focus van foto’s bij te stellen. Ook is het mogelijk om full-hd-video’s te maken. Die ogen lekker scherp, al is het jammer dat er geen 4K-optie is.

huawei p9 camera

Zoals we van Huawei gewend zijn, beschikt de P9 over een goede frontcamera. Deze schiet foto’s in 8 megapixel en biedt weer diverse manieren om je selfies op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan de zogeheten ‘Mooi maak'-modus, die oneffenheden als puistjes wegstrijkt en er hierdoor voor zorgt je er beter uitziet. Het resultaat is niet altijd geslaagd, al biedt de Huawei P9 genoeg opties om kiekjes te bewerken.

3. Krachtige hardware

Net als de Huawei P8 is de P9 van uitstekende specificaties voorzien. Het toestel wordt aangedreven door een vlotte Kirin 955-chip met 3GB/4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Daarmee draaien alle apps vloeiend en kun je genoeg media op het toestel kwijt. Huawei kiest opnieuw voor een 1080p-scherm, wat een verstandige keuze is. Een QHD-resolutie biedt op dit schermformaat immers weinig toegevoegde waarde en is ook niet bepaald gunstig voor de accuduur. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en gaat op een volle lading ongeveer anderhalve dag mee.

Huawei P9

Fijn is dat de Huawei P9 standaard op Android 6.0 (Marshmallow). Wel heeft Huawei zijn eigen EMUI-skin over het besturingssysteem gelegd. EMUI voert vooral visuele veranderingen door en heeft veel weg van Apples iOS. Zo ontbreekt bijvoorbeeld een app-drawer, maar kun je apps wel in mapjes verzamelen. Ook de camera-app van Huawei lijkt erg op die van Apple.

4. Release en prijs

Huawei-toestellen staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, en dit is bij de Huawei P9 niet anders. Met een adviesprijs van 599 euro is de P9 aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 en LG G5 (beide 699 euro). Huawei maakt bekend het nieuwe vlaggenschip op 16 april in Nederland en België verschijnt. De fabrikant onthulde ook de P9 Plus, een groter toestel met een drukgevoelig 5,5 inch-scherm.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel