Zo gaat Force Touch mogelijk werken op de iPhone 6S

Zo gaat Force Touch mogelijk werken op de iPhone 6S

Het is aannemelijk dat de iPhone 6S wordt voorzien van Force Touch, een functie die het scherm drukgevoelig maakt. Nu is duidelijk hoe de nieuwe technologie waarschijnlijk op de iPhone gaat werken.

Force Touch op de iPhone 6S

Al een tijdje gingen er geruchten dat de iPhone 6S Force Touch zou krijgen. Force Touch is een technologie die het scherm van de iPhone drukgevoelig maakt. In de praktijk betekent dit dat er acties worden uitgevoerd op basis van de kracht waarmee je op het scherm drukt. Deze technologie kennen we van de Apple Watch en ook de nieuwe MacBook heeft Force Touch. Hoe de functie op de nieuwe iPhone zou gaan werken was onduidelijk, maar daar is verandering in gekomen.

iPhone 6S Force Touch

9to5Mac beschrijft in dit artikel hoe Force Touch waarschijnlijk op de iPhone 6S wordt toegepast. De technologie gaat naar verluidt geen compleet nieuwe mogelijkheden toevoegen, maar brengt handige snelkoppelingen naar iOS. De bron geeft als voorbeeld de Kaarten-app, waar je hard kunt drukken om direct naar een locatie te navigeren. Op de huidige iPhones moet je daar nu meerdere stappen voor doorlopen.

Meer over de iPhone 6S

Ook worden er waarschijnlijk een aantal Force Touch-acties van de nieuwe MacBook overgeheveld naar de nieuwe iPhone. Zo kun je op een link in Safari drukken om een preview van een website te kijken, of op een woord tikken de definitie ervan op te zoeken.

Het staat vast dat Force Touch veel interessante mogelijkheden met zich meebrengt, ook omdat het met de iPhone 6S voor het eerst beschikbaar is op iOS. De iPhone 6S wordt waarschijnlijk op 9 september onthuld, waarna een release in Nederland een aantal weken zal volgen. Gelijktijdig worden ook de introducties van de iPhone 6S Plus en een nieuwe Apple TV verwacht.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel