‘Levensduur van een iPhone neemt toe bij gebruikers’

‘Levensduur van een iPhone neemt toe bij gebruikers’

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de gemiddelde iPhone-gebruiker steeds minder snel overstapt naar een nieuw model. Een gebrek aan vernieuwing zou een van de voornaamste oorzaken zijn.

iPhone levensduur

De informatie is afkomstig van Consumer Intelligence Research Partners, dat voor zijn onderzoek gegevens van 3000 Amerikaanse Apple-klanten gebruikt heeft. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de iPhone levensduur de laatste jaren gestaag is gegroeid. Dit betekent dat mensen langer wachten met het overstappen op een nieuw(er) model.
iphone levensduur
Als we dieper de gegevens induiken, valt te zien dat in de periode van juni 2012 tot en met juni 2013 ‘slechts' 34 procent van de iPhones twee jaar of ouder waren voordat deze vervangen werden. Een jaar later is diezelfde categorie in hetzelfde tijdsbestek gegroeid naar 50 procent. Volgens CIRP is de voornaamste oorzaak hiervan dat de iPhone steeds minder interessante vernieuwingen doorvoert. Consumenten missen daardoor het antwoord op de vraag waarom ze moeten overstappen.

Vooral de S-modellen van de iPhone biedt weinig nieuwe features. Denk hierbij aan de 3D Touch van de iPhone 6S en Touch ID van de iPhone 5S. Alleen laatstgenoemde wordt vrijwel dagelijks gebruikt door iPhone-bezitters.

De vraag is dan ook of Apple de iPhone 7, die later dit jaar uitkomt, uitrust met een of meerdere interessante features voor reguliere gebruikers. Vooralsnog zijn de laatste geruchten weinig hoopvol: het uiterlijk blijft grotendeels hetzelfde en is ook qua nieuwe functies redelijk beperkt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel