Kickstarter werkt aan Android versie van zijn app

Kickstarter werkt aan Android versie van zijn app

Kickstarter werkt aan een eigen Android-app, naast de bestaande app die al een jaar uit is voor iPhones. Dat bevestigt Kickstarter tegenover AndroidPlanet.

De crowdfundingwebsite heeft dus al een app voor het iOS-platform, maar wil zijn app ook naar andere platformen brengen. Hierbij is nog geen releasedatum bekend volgens Kickstarter. Het wil wel bevestigen dat het erg hard werkt aan het ‘op grotere schaal beschikbaar maken’ van de Kickstarter-app. Het is goed mogelijk dat er tevens een Windows Phone 8-app in de maak is.

Producten steunen voordat ze gemaakt worden

Op crowdfundingwebsite Kickstarter kunnen mensen projecten steunen door een bepaald bedrag aan de bedenker te geven. De projecten op de Kickstarter variëren van unieke fietsbellen tot 3d-printers, en bezoekers kunnen afhankelijk van het bedrag dat ze aan een project geven een beloning kiezen. Deze beloningen variëren van een kaartje of filmpje tot het product zelf.

Als het financieringsdoel van een Kickstarter-project wordt behaald, kan de bedenker met zijn project aan de slag. Hierdoor duurt het vaak een half jaar tot een jaar voordat ‘backers’ hun beloning ontvangen.

kickstarter

Tot het moment dat de Android-app van Kickstarter in de Play Store te downloaden is, adviseert de crowdfundingwebsite van de mobiele website gebruik te maken. “De mobiele webpagina van onze projecten worden door Android-smartphones volledig ondersteund.” De screenshots hierboven zijn van de iOS-app, die dus al wel voor een lange tijd beschikbaar is.

Download Kickstarter for iPhone voor iPhone (gratis)

Geschreven door Anne Kregting

Voormalig webredacteur van Smartphone.nl. Voorliefde voor schrijven, schrijven en schrijven, maar ook voor social media en lekker eten. Kind uit de jaren '90 - vindt het dagelijks leven ondenkbaar zonder mobiele technologie.